Udgivet i Skriv en kommentar

BLAST ENDER NEOM PARTNERSKAB

blast

BLAST ENDER NEOM PARTNERSKAB

Det danske turneringsselskab bakkede ud af aftalen, efter at det trak megen kritik.

BLAST og NEOM, den saudiarabiske statsstøttede futuristiske mega-by og business zone, har afsluttet deres partnerskab på gensidig aftale, kilder med kendskab til situationen har fortalt HLTV.org. Beslutningen blev meddelt BLAST’s partnerteams på et møde mandag aften og fulgte et stigende offentligt ramaskrig over den danske virksomheds tilknytning til det kontroversielle projekt.

BLAST er kommet under beskydning siden den 28 juli annonceringen af partnerskabet, som repræsenterede en “en pladekontrakt” for det danske selskab, ifølge sin administrerende direktør, Robbie Douek. I meddelelsen, blast sagde, at det ville bidrage til at etablere NEOM som esports hub i Mellemøsten.

Det offentlige pres begyndte snart at stige på grund af Saudi-Arabiens historie med menneskerettighedskrænkelser og NEOM’s tvungne udsættelse af Huwaitat-stammen, som delvist besætter landet i den nordvestlige del af landet, hvor byen bygges. Alia Hayel Aboutiyah al-Huwaiti, en aktivist og medlem af stammen, der bor i London, for nylig fortalte The Guardian, at NEOM “er ved at blive bygget på vores blod”. Harme skyldtes også, at LGBT-rettigheder ikke anerkendes af regeringen i Saudi-Arabien, hvor den islamiske sharialov anvendes.

BLAST’s partnerteams har forholdt sig tavse i denne sag med undtagelse af Astralis, hvis administrerende direktør, Anders Hørsholt, beskrev partnerskabet som “uacceptabelt”. Men HLTV.org, at i private, de fleste af dem begyndte at give udtryk for deres bekymringer til turneringen arrangør umiddelbart efter annonceringen. Complexity CEO Jason Lake skrev på Twitter, at så godt som han ved, at partnerholdene ikke var blevet gjort opmærksom på handlen, før den blev annonceret.

Adskillige Counter-Strike talentmedlemmer, herunder værten og intervieweren Frankie Ward, analytiker Duncan ” Thorin ” Shields og kommentatorerNe Harry Russell, Hugo Byron, Vince Hill og Dust Mouret, har alle kritiseret partnerskabet på sociale medier og nægtet at arbejde med BLAST, mens aftalen er på plads. Tidligere kommentator Jason ” moses ” O’Toole, der for nylig tiltrådte Liquid som træner, også pisket ud på BLAST, siger i en e-mail afsløret af DBLTAP, at han ikke kunne “korrekt udtrykke, hvor frustrerende og skuffende dette har været for mange af os.”

BLAST, som afviste at kommentere, når kontaktet af HLTV.org, bliver den anden esports selskab til at afslutte et partnerskab med NEOM i løbet af to uger. I slutningen af juli bakkede League of Legends European Championship (LEC) op af en aftale få timer efter, at den havde annonceret, at den futuristiske by ville blive showpiece konkurrencens vigtigste partner.

DEL NYHEDEN

  • Dato: august 13, 2020
  • Kategori:CSGO

SENESTE NYHEDER

SENESTE NYHEDER

SE MERE
SE MERE
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *