Gaming shop

Viser 25–48 af 684 resultater

Valg af den rigtige Gamer skærm

Så du vil købe en gamer skærm, men du ved ikke, hvor du skal starte? I disse dage kan du bruge hele dagen og natten på internettet på at undersøge, hvad du skal kigge efter i en gaming-skærm, og du ender med omkring hundrede modstridende argumenter om, hvilke funktioner eller mærker der er bedst.

Hvis du bare vil se, hvad vores bedste valg af gamer skærm er, skal du blot klikke her, hvor vi tager fat på et væld af forskellige, fantastiske muligheder for at give dig det bedste af det bedste.

Vi er her for at give dig de vigtigste punkter og funktioner, du skal se på, når du skal vælge en ny gamer skærm til dit gaming setup.

Hvad er vigtigst, når jeg køber en gamer skærm?

Uanset om du er helt ny i gaming-verden, eller du er pro, vil du blive konfronteret med at navigere i de hundredvis af tilgængelige muligheder. Men hvilke funktioner er vigtigst? At finde ud af dette, før du gennemgår alle de forskellige mærker og modeller, vil vi hjælpe dig med at spare tid og penge.

Her er de vigtigste ting at overveje, når du leder efter en gamerskærm, der opfylder dine behov:

  • Skærmstørrelse og opløsning
  • Opdateringshastighed
  • Responstid
  • Paneltyper
  • FreeSync og G-Sync
  • Farve
  • kvalitet
  • Ports
  • Hvor meget må det koste?


Selvom disse alle er vigtige funktioner, vil rækkefølgen af deres betydning afhænge af, hvad du leder efter fra en gamerskærm.

Bedste specs for din nye gamerskærm

Hvis du frem for alt ønsker glathed, er dette din prioriterede rækkefølge:

  1. Opdateringshastighed – Ikke mindre end 120 Hz! Dette betyder 1080p på budget builds; 1440p, når du trykker højere.
  2. Responstid – ikke mere end 3ms!

  3. G-Sync eller FreeSync – Variabel opdateringshastighed hjælper med at synkronisere FPS og opdateringshastighed for at give en meget jævnere spiloplevelse!

  4. HDR og dyb farveskala – valgfrit! HDR er ikke altid bredt understøttet.

  5. Valg af den rigtige panelteknologi – IPS er kommet langt i løbet af de sidste par år, hvilket giver god farvenøjagtighed sammen med store opdateringshastigheder. Når det er sagt, er TN-paneler stadig meget brugt af gamere for deres hurtige respons og lave inputlag.

Hvilke stor skal min gaming skærm være?

Mange begår den fejl at tro, at en større skærm er altid bedre. Selvom dette hovedsageligt er tilfældet i fjernsyn, oplever de fleste, at størrelser fra 24″ til 27″ er bedst til gaming. Du vil generelt sidde omkring 1 meter væk fra skærmen, og skærme i dette størrelsesområde vil stadig give dig mulighed for at se alt på én gang – hvilket er afgørende for konkurrencepræget gaming. Når det er sagt, bliver større skærme nu mere og mere populære blandt nutidens spilfællesskab – hvilket giver større niveauer af fordybelse og underholdning. Husk dog, at bevæge sig op ad den teoretiske skærmstørrelsesstige kan forøge prisen.

Husk også – du skal kunne placere skærmen på dit skrivebord.

Hvilken skærmopløsning er bedst til gaming?

Den opløsning, du har brug for til gaming, vil i sidste ende blive bestemt af din pc’s GPU, og hvor meget af et budget du har. Forvent at betale mere, når du vil nyde spil i høj opløsning.

1080p er den mest almindelige opløsning blandt gamere, men efterhånden som nye spil og pc-teknologi frigives, skal du forvente, at 1440p og 4k er de facto-standarden for den daglige gamer.

En ting at huske på er dog, at at gå fra 1080p til 1440p (eller 4k) vil have en betydelig indflydelse på pc’ens ydeevne. Dette vil have en særlig stor indflydelse på spilydelsen, hvilket reducerer antallet af frames, som din pc kan køre i ethvert spil.

Nedenfor har vi listet optimale gamingskærmstørrelser for hver af de populære opløsninger. Hvis du vil have vores detaljerede forklaring på hvorfor, så tjek vores artikel om den bedste skærmstørrelse til spil. Husk også i gennemsnit, at større størrelse og/eller højere opløsning vil koste flere penge.

1080p og 24 tommer/27 tommer – Mest almindeligt, burde fungere fint med de fleste opsætninger.
1440p og 27 tommer – Mindre almindeligt, vil have brug for mellem-til-high-end hardware for at få mest muligt ud af.
4K og 27+ tommer – Mindst almindeligt, vil have brug for den bedste hardware for at få mest muligt ud af.
8K og 32+ tommer – Ny teknologi, vil have brug for den bedste hardware, og i øjeblikket er der ingen native 8K-spil tilgængelige.

Skal jeg vælge en flad eller kurvet gamer skærm?

Du skal også beslutte, om en kurvet gamer skærm eller en flad gamer skærm, er det bedste valg til dit spilopsætning. Hver af dem har sine fordele og ulemper, men det valg, du træffer, afhænger af din spillestil og i sidste ende personlige præferencer.

Lad os tage et kig på hver af dem lidt mere detaljeret.

Flade gamer skærme

Flade skærme, der er tilgængelige i både 21:9 og 16:9 størrelser (for blot at nævne to), har eksisteret i årevis og er den slags skærm, du sandsynligvis voksede op med at spille på. De plejer at være en smule mere budgetvenlige end deres buede modstykker, og på trods af at de generelt er lavere i pris, tilbyder de dig stadig en fantastisk spiloplevelse.

En ultrabred skærm vil også tilbyde dig et øget synsfelt, hvilket er særligt fordelagtigt, når du spiller multiplayer-spil. (hvis spiludvikleren har tilladt dig at bruge det)

Over hele linjen har flade skærme en tendens til at tilbyde bedre spillegitimationsoplysninger med bedre responstider, opdateringshastigheder og højere farvenøjagtighed. De er også et godt alternativ til en multi-screen opsætning og vil spare dig for en masse skrivebordsplads.

Flade skærme er dog ikke uden deres ulemper. Den første af disse er, at ikke alle spil understøtter et 21:9 billedformat. Det betyder, at kanterne på din skærm kan stå tomme og ubrugte, og det er det, der er kendt som ‘sorte bjælker’ i spiluniverset. Selvom vi forudser, at dette næppe vil forblive et problem i særlig lang tid.

buet pc skærme

Buet gaming skærme er relativt nye på spilmarkedet. Monitorens krumning måles ved hjælp af ‘R’, og i modsætning til mere konventionelle målesystemer, jo lavere tallet er, jo større er kurven.

For eksempel vil en buet ære vurderet til 1800r have en større krumning end en nominel 4000r. Der er tre almindelige krumningsmålinger at vælge imellem, når man ser på buede skærme; 1800r, 3000r og 4000r.

Så vi ved, at jo lavere ‘r’-tallet er, jo større krumning har skærmen. Men hvorfor er dette godt til gaming? Tænk på, hvordan vi ser verden omkring os med det blotte øje. Længde, højde og bredde er alle tredimensionelle for os, og buede gamer skærme giver os et større synsfelt. Dette giver os en mere fordybende spiloplevelse.

Dette betyder også, at buede skærme belaster dine øjne mindre under gameplay. Dette skyldes, at billedet holdes ved siden af øjet, så der er ikke så meget behov for at justere til billederne, som der er med en flad skærm.

Det hele er dog ikke positivt. Ja, teknologien, der går ind i buede paneler, udvikler sig med hver ny iteration – hvilket reducerer ydeevnegabet mellem flade og buede alternativer. Når det er sagt, så mangler buede skærme i gennemsnit stadig mindre fladskærmspaneler, når det kommer til spilydelse – endnu mere nu, de nyeste 360Hz-skærme begynder at rulle ud.

Opdateringshastigheder for gaming

Nedenfor kan du se, at der er ret stor forskel mellem opdateringshastigheder. Men hvilken er bedst til gaming? Igen afhænger dette af, hvilke spil du spiller og den overordnede spiloplevelse du leder efter.

Her er en oversigt over de mest almindelige opdateringshastigheder, og hvad hver enkelt betyder for spil.

60Hz – “Basislinjen”. Minimum påkrævet for enhver type scenarie – ikke den glatteste oplevelse, når du gamer.
75Hz – Lidt bedre end baseline, men kun en marginal forskel.
120Hz – Stor forskel i spilbarhed og kvalitet, men lidt afløst af de mere populære 144Hz-skærme. Dette er mere populært i ultrabrede skærme, end det er i 16:9-paneler.
144Hz – Ikke så anderledes end 120Hz, men den mere populære standard. Sandsynligvis det bedste bud på at købe en skærm med høj opdateringshastighed i dag. Dette er basislinjen for konkurrencespil, især hvis du spiller titler som CS:GO og COD.
240Hz – På trods af det større antal, ikke helt så markant som springet fra 60 til 144. Også lidt umuligt for det meste hardware på markedet i øjeblikket – mere skræddersyet til topkonkurrencespilsscenarier.
360Hz – For nylig udgivet på moderne skærme er 360Hz den nye toplinjespecifikation for gaming-skærme. Det vil give nye niveauer af glat gameplay – giver elite-konkurrencespillere en fordel i forhold til deres konkurrenter.

Indholdsfortegnelse